maandag, 21. april 2008 - 23:28

Gemeente Dordrecht en AM tekenen realisatieovereenkomst Lanen van Oranje

Dordrecht

Wethouder J.W. Spigt (Ruimtelijke Ordening) en directeur G.F. Bolk van AM Vastgoedontwikkeling tekenen op woensdag 23 april de realisatieovereenkomst voor het nieuwbouwproject Lanen van Oranje. In dit project realiseert AM 64 woningen op het voormalige HTS-terrein aan de Oranjelaan in Dordrecht.

Het bouwprogramma behelst 14 herenhuizen aan de Oranjelaan, 14 appartementen ( in één complex van drie etages) aan de Bankastraat en 36 eengezinswoningen. De woningen sluiten qua architectuur aan bij de villawijk aan de overkant van de Oranjelaan, met woningen in de jaren dertig stijl. Op deze manier blijft het historische karakter van de woonwijk behouden.

Momenteel wordt het voormalige HTS-gebouw gesloopt. Er wordt rekening gehouden met de funderingsproblematiek in de omgeving. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden eind oktober 2008 klaar. Hierna start de bouw van woningen.
Voorafgaande aan de bouw, wordt er een informatiebijeenkomst voor omwonenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen voor de realisatie van het project Lanen van Oranje nader toegelicht.
Naar verwachting wordt het project vóór eind 2009 opgeleverd. De verkoop van de woningen start eind tweede kwartaal 2008; de verkoopprijzen liggen circa tussen de € 180.000 en € 550.000.
Provincie:
Tag(s):