donderdag, 17. april 2008 - 10:09

Gemeente Venlo succesvol met gladheids-bestrijding

Venlo

Het nieuwe beleid voor gladheidsbestrijding van de gemeente Venlo blijkt succesvol te zijn. Dit blijkt uit een evaluatie van het beleid, zo laat de gemeente weten. Sinds 1 november 2006 pakt Venlo de gladheid op wegen en fietspaden vooral preventief aan.

In het winterseizoen 2007-2008 is zeventien keer uitgerukt om gladheid te bestrijden, in totaal is hiervoor ruim 500 ton zout gebruikt. In de periode van 1 november 2007 tot 15 april 2008 zijn bij de gemeente Venlo slechts zes gladheidsmeldingen binnengekomen van oplettende burgers. In het winterseizoen 2006-2007 waren dat er elf. Vóór de invoering van de nieuwe manier van gladheidsbestrijding kwamen bij het Servicemeldpunt van de gemeente veel meer gladheid gerelateerde meldingen en klachten binnen: in de winter van 2005-2006 kreeg de gemeente 73 meldingen en het jaar daarvoor zelfs 134.

De gemeente is in de afgelopen twee winterseizoenen geen enkele keer aansprakelijk gesteld voor schade door gladheid. In de winter 2005-2006 is Venlo vier keer aansprakelijk gesteld en het jaar daarvoor dertien keer.

“Ik ben erg tevreden met de resultaten van de vernieuwde aanpak van gladheidsbestrijding,� aldus verantwoordelijk wethouder Twan Beurskens. “Uit de cijfers blijkt dat de preventieve aanpak werkt.�

De gemeente Venlo pakt gladheid preventief aan. Dat betekent dat wegen en schoolfietsroutes gestrooid worden op het moment dat gladheid door opvriezen, sneeuwval of ijzel wordt voorspeld. Er zijn in totaal veertien strooiroutes die binnen zes uur gestrooid kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):