vrijdag, 2. mei 2008 - 15:26

Glastuinbouw Luttelgeest hoogste prioriteit

Emmeloord

Afgelopen raadsvergadering is besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het glastuinbouwgebied bij Luttelgeest. Met een voorbereidingsbesluit kan de gemeente ongewenste ontwikkelingen tegenhouden. In dit jaar moet er een herzien bestemmingsplan komen. Dat nieuwe bestemmingsplan moet zorgen dat de moderne glastuinbouwbedrijven beter passen in het gebied en dat de verkeersafwikkeling veilig en vlot verloopt.

Wethouder Schutte: ‘Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om het glastuinbouwgebied op slot te zetten. De gemeente wil de zaken juist beter regelen. Niet alleen voor de omwonenden, maar ook voor de glastuinders zelf.’
Het bestemmingsplan maakt nu glastuinbouw al mogelijk. Maar het is onvoldoende uitgewerkt naar de omvang en eisen van de moderne glastuinbouwbedrijven en de huidige inrichting van het gebied.

Schutte: ‘We geven het gebied hoge prioriteit. De deskundige projectleider die de problemen in kaart heeft gebracht is gevraagd het bestemmingsplan op te stellen. Zo blijft de vaart erin. In het nieuwe bestemmingsplan wordt in ieder geval uitgewerkt hoe het verkeer veilig het gebied in en uit kan, hoe de riolering wordt aangelegd, hoe de waterbassins mooi worden ingepast in het landschap, hoe we omgaan met het huisvesten van buitenlandse werknemers en hoe deze voorzieningen betaald worden. Maar ook de eisen aan de bouwhoogtes zullen worden aangepast, omdat de huidige hoogte in het bestemmingsplan niet meer volstaat. Ook de plek waar de extra nutsvoorzieningen moeten komen, kan direct worden geregeld.’

Ondernemers waarvan de plannen passen in de ideeën van de gemeente, kunnen gewoon doorgaan met de ontwikkeling. Er is in ieder geval één grote ondernemer die zijn plannen in het gebied verder ontwikkelt, in nauw overleg met de gemeente.
Provincie:
Tag(s):