woensdag, 26. maart 2008 - 19:17

Gouverneur Frissen opent multifunctionele accommodatie in Tungelroy

Tungelroy

Gouverneur Leon Frissen opent zaterdag 12 april aan het St. Barbaraplein in Tungelroy de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). Het gaat om een vijfklassige school, gecombineerd met een gemeenschapshuis voor het dorp.

De bouw van de MFA startte vorig jaar februari. De bouwkosten bedragen in totaal € 2.600.000,-, waarvan ca. € 2.400.000,- voor rekening van de gemeente Weert komt. Verder draagt de Tungelroyer gemeenschap zelf € 110.000,- bij en zijn er bijdragen ontvangen van de provincie Limburg (€ 60.000,-) en de Europese Unie (€ 60.000,-).

De multifunctionele accommodatie is eigendom van de gemeente. De basisschool wordt gebruikt door de onderwijskoepel Meerderweert. Het gemeenschapshuis biedt onderdak aan verenigingen uit Tungelroy. Verder is er een peuterspeelzaal, een lokale bibliotheek en een vergaderruimte. Het beheer is in handen van een nieuwe beheerstichting bestaande uit vertegenwoordigers van Meerderweert en de stichting TOP (Tungelroyse Ontmoetings Plaats).

Op zondag 13 april wordt het nieuwe gebouw ingezegend na een eucharistieviering die om 10.30 uur in de Barbarakerk begint.
Provincie:
Tag(s):