maandag, 15. september 2008 - 19:55

Hou-meer-geld-over-van-je-bijbaan.nl

Den Haag

Jongeren met een bijbaan kunnen vanaf vandaag terecht op hou-meer-geld-over-van-je-bijbaan.nl. De Belastingdienst attendeert jongeren via deze site op de mogelijkheid om geld van een vakantie- of bijbaantje terug te vragen. De teruggaaf kan variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Dit heeft het Ministerie van Financiën maandag 15 september bekendgemaakt.

De teruggaaf kan aangevraagd worden via het bekende Tj-biljet of via de elektronische aangifte voor de Inkomstenbelasting. Daarnaast is de site als simpele tool door jongeren te gebruiken, zodat het binnen vijf minuten duidelijk is of hij/zij geld terug krijgt en welk formulier hiervoor het beste gebruikt kan worden.

De site maakt deel uit van de campagne van de Belastingdienst om jongeren over een mogelijke teruggave te informeren. Werkgevers houden in sommige gevallen premies voor het hele jaar in, terwijl het vakantie- of bijbaantje niet het hele jaar duurt. Hoewel jongeren daardoor vaak recht hebben op een belastingteruggave, vragen ze dit niet altijd aan.

Overigens stuurt de Belastingdienst aan het einde van het jaar een brief niet alleen naar jongeren maar naar iedereen die vermoedelijk recht heeft op een belastingteruggave. De Belastingdienst vergelijkt vooraf de loongegevens en de inkomstenbelastinggegevens van deze mensen.

Als blijkt dat er mogelijk teveel belasting is afgedragen, stuurt de Belastingdienst een brief om op de teruggaafmogelijkheid te wijzen. Voortaan zal de Belastingdienst ieder jaar een brief sturen om mensen hierover te informeren.
Provincie:
Tag(s):