dinsdag, 3. juni 2008 - 21:00

Huisvesting arrestanten centraal geregeld

Assen

Vanaf dinsdag is het cellencomplex in het bureau Balkengracht van de Politie Drenthe in Assen in gebruik genomen. Na de laatste tests van de beveiligingssystemen zijn de arrestanten uit de complexen in Assen en Hoogeveen overgebracht naar de nieuwe cellen. Het cellenblok in het bureau aan het Westeind in Emmen was al eerder gesloten.

Vanaf dinsdag vindt de arrestantenzorg bij Politie Drenthe centraal plaats. Voor deze werkwijze is gekozen omdat het werken met één locatie aanzienlijk minder personele inzet kost dan met drie, zoals de situatie tot voor kort was. Deze komen ten gunste van het werk op straat.

Een tweede besparing levert het vervoer van en naar de Rechtbank op. Dit vervoer komt nu ook ten laste van de Unit Justitiële Taken, het korpsonderdeel dat de totale arrestantenzorg voor zijn rekening neemt.

Het bureau aan de Weiersstraat is vanaf dinsdag gesloten. De basiseenheid Assen-Centrum/Zuid is als laatste verhuisd naar het bureau aan de Balkengracht.

Bezoekers die komen voor een parkeerontheffing kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht op de locatie aan het Apollopad. Bezoekers voor politiezaken in Assen kunnen vanaf nu terecht gedurende de normale openingstijden aan het nieuwe bureau aan de Balkengracht.
Provincie:
Tag(s):