dinsdag, 14. oktober 2008 - 11:33

Identiteit onbekende man vastgesteld

Assen

De identiteit van de onbekende man die sinds 3 augustus in Vreemdelingenbewaring zit voor Politie Drenthe, is bekend geworden. Het is een 34-jarige Engelsman.

De vingerafdrukken van de zwijgende man zijn gecontroleerd bij de Engelse politie en dat leverde uiteindelijk een zogeheten ‘match’ op. De betreffende man wordt in Engeland gezocht als verdachte van een zware mishandeling. Hij staat daarvoor in Engeland gesignaleerd.

De Vreemdelingbewaring is maandagmiddag opgeheven en de Engelse politie heeft direct een Europees aanhoudingsbevel doen uitvaardigen. De man is hierna aangehouden en op basis van het uitleveringsverdrag in verzekering gesteld. Dinsdag zal de rechter-commissaris van de Rechtbank in Rotterdam deze toetsen waarna bij goedkeuring de nog steeds niet pratende Brit zo spoedig mogelijk uitgeleverd zal worden aan Engeland.

De man is maandag geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek, maar blijft tot nu toe zwijgen. Nadat onderzoek in eerste instantie geen resultaten opleverde, is besloten om de foto’s vrij te geven aan de media. Dat heeft ongeveer 200 reacties opgeleverd. De politie wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om zijn of haar informatie door te geven.
Provincie:
Tag(s):