woensdag, 18. juni 2008 - 11:20

Incidenten aan boord van vliegtuigen leiden tot aanhoudingen

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdagochtend een man aangehouden die voor ernstige overlast heeft gezorgd aan boord van een vliegtuig. Dit maakt een woordvoerder van de KMAR bekend.

De captain van een binnenkomend toestel maakte vanmorgen melding van een dronken passagier aan boord, die voor veel overlast zorgde. Direct na de landing heeft de Marechaussee de man daarom van boord gehaald.

De man met Zweedse nationaliteit zou aan boord diverse aanwijzingen van de captain niet hebben opgevolgd, medepassagiers uitgescholden hebben en crew betast. Ook zou hij zich meerdere malen schuldig hebben gemaakt aan onzedelijk gedrag en openbare schennispleging.

Eerder deze maand werd een vrouw aangehouden die vermoedelijk onder invloed van drank voor veel overlast had gezorgd aan boord van een vlucht richting Amsterdam.

Eerder deze week werd het vertrek van een gereedstaand vliegtuig vertraagd doordat een verwarde man zinspeelde op de aanwezigheid van explosieven. Dit resulteerde in een uitgebreide doorzoeking in het vliegtuig, waarbij speurhonden van de Marechaussee werden ingezet.

Alle incidenten hebben geleid tot aanhoudingen, waarbij een aantal verdachten nog vastzitten. De Marechaussee doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):