zaterdag, 17. mei 2008 - 17:47

Jongeren aangehouden na overlast station Parkwijk

Almere

Twee mannen (20 en 24) en twee vrouwen (28 en 53) allen afkomstig uit Almere, evenals een 20-jarige man uit Amsterdam zijn donderdagavond in de omgeving van Station Parkwijk aangehouden. Dit heeft de politie laten weten.

Een groep van circa 10 personen veroorzaakte daar overlast en werd door de politie gesommeerd zich te verwijderen. De groep voldeed hier echter niet aan waarna een grimmige sfeer ontstond.

Omwonenden van Station Parkwijk meldden rond 23.00 uur dat zij geluidsoverlast ondervonden van een groep die zich op en rondom het station ophield. Op de Kapitein de Langestraat trof de politie een groep jeugd aan. De groep werd meerdere malen gesommeerd om zich te verwijderen, maar zij voldeden hier niet aan.

Toen de man uit Amsterdam weigerde zich te legitimeren bemoeiden de 28-jarige vrouw en de twee Almeerse mannen zich met de aanhouding van de Amsterdammer. De Almeerders belemmerden het werk van de agenten en gingen ook fysiek de confrontatie met de politie aan.

De politie zette een politiehond in om de groep te verspreiden en de verdachte aan te kunnen aanhouden. Hierbij raakte de 20-jarige verdachte uit Almere gewond. Na zijn aanhouding werd hij in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en daarna ingesloten.

De 53-jarige vrouw uit Almere voldeed niet aan het bevel om zich te verwijderen. Hierop is zij ook aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en werden vrijdag verhoord. De recherche van Almere onderzoekt de zaak in samenwerking met de spoorwegpolitie.
Provincie:
Tag(s):