donderdag, 24. april 2008 - 18:51

Justitie verliest tientallen privacygevoelige dossiers

Breda

61 Complete rechtbankdossiers lagen in Breda letterlijk op straat. De dossiers zijn op woensdag 16 april tijdens een vervoer tussen het Openbaar Ministerie in Breda en de rechtbank in Tilburg uit een postwagen gevallen en later gevonden door een voorbijganger die ze bij Peter R. de Vries afleverde.

Het gaat om privacygevoelige informatie over tientallen verdachten in strafzaken in de regio Tilburg. De dossiers bevatten het hele strafrechtelijke verleden en allerlei persoonlijke gegevens over leefsituaties van verdachten.

Het Openbaar Ministerie is direct een onderzoek gestart naar het incident en onderwerpt momenteel alle postbewegingen van en naar het parket aan een nadere beschouwing. Alle betrokken verdachten zullen door het OM worden ingelicht over het verlies van hun strafdossier.

De dossiers zijn gevonden door een oplettende automobilist in Breda die vlakbij de rechtbank zag dat een optrekkende TNT bestelwagen een doos verloor. In de doos bleken 61 rechtbankdossiers te zitten. Het gaat om dossiers met daarin surveillance rapporten van de politie, dagvaardingen van de Officier van Justitie, correspondentie van advocaten, brieven van verdachten en andere documenten ter voorbereiding van rechtszaken die 13 mei moeten worden gehouden.

Het Openbaar Ministerie zal komende zondag in de studio reageren op het verlies van de dossiers.
Provincie:
Tag(s):