donderdag, 4. september 2008 - 21:39

Kamp Westerbork Wandeltocht 2008

Westerbork

Op zaterdag 13 september 2008 organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor de 3e keer de Kamp Westerbork Wandeltocht. Deze jaarlijkse wandeltocht wordt door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork georganiseerd in samenwerking met de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland. Met als doel om op sportieve wijze aandacht te besteden aan de geschiedenis van het kamp. Op deze historische plek worden de levens van meer dan honderdduizend joodse Nederlanders in herinnering gehouden.

Het terrein van kamp Westerbork ligt midden in een prachtig gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet.

Er zijn 5 wandelroutes uitgezet van 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Gestart kan worden vanaf 9.30 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De kosten zijn € 5,- p.p. Hierbij is een bezoek op de dag zelf of later aan het museum inbegrepen.
Provincie:
Tag(s):