maandag, 29. december 2008 - 10:21

Keuken verwoest door felle brand

Een felle brand heeft zondag 28 december de keuken van een woning aan De Scherpe Hoek in Doornenburg volledig verwoest. De brand werd rond 17.00 uur bij de regionale alarmcentrale van Hulpverlening Gelderland Midden gemeld. Bij aankomst van de Doornenburgse brandweermensen stond de keuken geheel in de brand.

De bewoners, een bejaard echtpaar, wilde in de keuken gaan frituren. Daarbij is, vermoedelijk door kortsluiting in de elektrische frituurpan, brand ontstaan. Ofschoon de bewoner nog wel een bluspoging heeft ondernomen had dit niet het gewenste effect en moest de brandweer er aan te pas komen. Het slecht ter been zijnde echtpaar is tijdens de brand goed en snel opgevangen door buren. Voor alle zekerheid zijn ook de brandweerkorpsen uit Bemmel en Gendt, ter assistentie, gealarmeerd.

Tegen half zes had men de brand onder controle en konden de eerste voertuigen weer terug naar hun brandweerpost. De hoogte van de ontstane schade moet nog in overleg met de verzekeringsmaatschappij worden bepaald.
Provincie:
Tag(s):