maandag, 28. januari 2008 - 19:35

KNHS Regiokampioenschap in Winschoten

Winschoten

Afgelopen zaterdag stond in Winschoten het KNHS Regiokampioenschap dressuur pony's op het programma. Op deze geslaagde en vooral sportieve dag waren geen uitvallers en veel allround prijswinnaars.

Volgens jury Marjoke Brackel, is het niveau van de Z2 categorie DE in Groningen goed. Vooral de kampioene Sylvana Wezeman kan goed en met durf rijden. Naar de proef van Sylvana met Aester Montana, v. Cupkeshof Winobert, heeft de jury met plezier gekeken. Sylvana behaalde voor de 21e keer een kampioenschap. Een super prestatie van deze 15-jarige allround amazone. Met verschillende pony's start zij op spring- en sgw-wedstrijden. Zij zette een score neer van 65.50%.

Het is opvallend dat dit jaar meerdere prijswinnaars in Groningen echte allrounders zijn. De overwinning in de Z1 categorie DE is met 63.97% voor Daisy Dolstra en Daisy's Melody. Jury Marjoke Brackel: 'Een fijne proef om naar te kijken, de pony werd netjes voorgesteld. Het niveau in de Z1 was redelijk goed'. In de Z1 en Z2 categorie DE is met een minimaal puntenverschil het reservekampioenschap voor de fijn rijdende Wilma Oosterhof.

Kampioen in de M2 categorie DE met 65.83% is Marc Meijer met Never Mind, v. Nima van de Steegeind. Deze leerling van Grieteke Oldenburger vindt het erg mooi dat hij als springruiter dressuurkampioen is geworden. Met 63.17% is de overwinning in de M1 cat DE voor Leslie Zwerwer uit Groningen met haar favoriet Fidelity. Leslie start twee pony's en sinds kort ook een paard. Haar voorkeur gaat uit naar het springen. M1/M2 cat B is net als vorig jaar gewonnen door Jolijn Zantingh met Queeny met 63.00%.
In de L2 categorie DE was Lisanne de Jonge met de vijfjarige Goldwin's Hoeve Charina, met 63.00% de beste. Een NRPS pony die in 2007 samen met de 17-jarige Lisanne o.a. de Subli cup L1 en het NRPS kampioenschap L2 heeft gewonnen. Een combinatie met veel talent.

Ook in de L2 categorie C mooie punten voor de kampioene Sharon Glazenburg en de nummer twee Romy Babtist. Marissa Blauw en haar pony Marissa behaalden met 61.17% het kampioenschap in de L2 cat AB.

De indoorkampioenschappen dressuur en springen 2008 worden gehouden in de Dollard manege in Winschoten. Deze manege is vernieuwd en gemoderniseerd door de familie Ritzema, samen met PSV Neta hebben zij gezorgd voor een prima accomodatie.
Provincie:
Tag(s):