donderdag, 30. oktober 2008 - 22:23

Maak samen met de boswachter een tocht met uw hond(en)

Drouwen

Zondag 9 november organiseert Staatsbosbeheer een excursie waar u samen met uw hond aan kunt deelnemen, de excursie start om 11.00 bij het Boomkroonpad en de tocht voert door de bossen en langs open terrein. Onderweg vertelt de boswachter u het een en ander over het bos en regelgeving t.a.v. honden.

Bijna alle dieren die in het bos leven zijn bang voor honden. Dat geldt ook voor honden die niets doen, onder appèl staan en goed luisteren. Loslopende honden dwalen vaak door het bos en komen al gauw in de buurt van andere dieren. Vooral in het broedseizoen, periode 15 maart tot 15 september, geeft dat nogal eens problemen. Denk daarbij aan broedende vogels die schrikken en hun nestgelegenheid verlaten. Ook komt het voor dat een moederree haar pas geboren kalfje verlaat, omdat ze wordt verjaagd door een loslopende hond. Dieren worden ook wel eens het slachtoffer van het verkeer als ze worden opgejaagd.

Tijdens de tocht neemt de boswachter u en uw honden mee op pad. Het is een mooie en gevarieerde tocht door de bossen en langs open terreinen. Ook een waterplaats waar de honden even kunnen spartelen wordt aangedaan.

De wandeling vindt plaats op zondag 9 november, begint om 11.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 2,50 per hond.
Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.
S.v.p. vooraf aanmelden via tel. 0592-377305 of e-mail: info@hetboomkroonpad.nl
Provincie:
Tag(s):