maandag, 28. januari 2008 - 10:58

Man verzet zich bij aanhouding

Amsterdam

De opkomst bij een feest in een uitgaansgelegenheid op het Rozengracht van vrijdag- op zaterdagnacht 26 januari om halfeen, was zo groot dat de politie besloot de zaak voor het publiek, wat voor de deur stond, af te blazen en hen weg te drijven. Een 16 jarige Amsterdammer was zo boos dat hij de confrontatie zocht met de politie. Hij weigerde weg te gaan en is met veel verzet aangehouden. Twee politiemensen raakten daarbij licht gewond.

Enige honderden mensen stonden voor de toegang van de dansgelegenheid en blokkeerden het verkeer. In het belang van de openbare orde en veiligheid besloot de politie het wachtende publiek voor de deur met hulp van de mobiele eenheid weg te sturen. Dat ging zonder problemen op één persoon na.

Ondanks pogingen van vrienden om hem mee te nemen, zocht hij de confrontatie met de politie. Scheldend en dreigend, weigerde hij aan vorderingen van de politie te voldoen om zich te verwijderen. Bij zijn aanhouding en later in het politiebureau verzette hij zich zo hevig, dat twee politiemensen licht gewond raakten. De zaak is in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):