vrijdag, 25. januari 2008 - 18:09

Marokkaanse delegatie brengt bezoek aan Marokko

Amsterdam

Burgemeester Sajid van Casablanca brengt samen met een delegatie een werkbezoek aan Amsterdam van zaterdagmiddag 26 januari tot dinsdag 29 januari. Eerder bracht burgemeester Cohen Marokko een bezoek.

Een van de doelstellingen is om meer inzicht te krijgen hoe Amsterdam zijn industrieel erfgoed weet te behouden door het een nieuwe functie te geven. Een goed voorbeeld daarvan is het Westergasterrein. Dit is van een leegstaand industrieel complex opgeknapt tot een bruisend artistiek en cultureel centrum met uitstraling naar de omliggende buurten.

Maandagochtend wordt de delegatie uit Marokko rondgeleid op het terrein van de Westergasfabriek door Evert Verhagen, voormalig projectleider van het Westergasterrein. De aanpak van dit project kan als voorbeeld dienen voor de herinrichting van een leegstaand abattoir in Casablanca. Na de lunch wordt er een kort bezoek gebracht aan “De Roeden�, een particulier renovatieproject in Amsterdam-West.

Daarna zal de delegatie gaan bekijken, hoe het NDSM-terrein in Amsterdam Noord momenteel wordt omgebouwd tot een modern centrum met culturele activiteiten.
Provincie:
Tag(s):