maandag, 21. januari 2008 - 12:16

Officiële opening De Pelkwijk groot succes

Winterswijk

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe woonzorgcomplex de Pelkwijk werd zaterdag 19 januari een feestelijke bijeenkomst gehouden in Theater de Storm. Het progamma omvatte muziek,dans,beeldende kunst,architectuur en dichtkunst.

Na het ochtend-progamma was er de mogelijkheid per pendelbus richting de Pelkwijk te gaan om aldaar middels een rondleiding de nieuwbouw te bezichtigen. Het nieuwe complex omvat 94 fraaie driekamer-appartementen,een heel mooi atrium en een gezellig restaurant.

Het ochtendprogamma begon met een toelichting van de architect. Zijn uitganspunt met betrekking tot de nieuwbouw was veel licht-inval en genoeg ruimte. Dit voor een optimale sfeer. Hier aan volgend een prachtig muziekstuk van een afvaardiging van het Amsterdams klassiek orkest met aansluitend ballet.

Speciaal voor deze gelegenheid was er een gedichtenwedstijd uitgeschreven voor leerlingen van Scholengemeenschap de Driemark. Na een selectieprocedure bleven er 7 genomineerden over die gedurene het progamma om de beurt hun gedicht voorlazen. Deze gedichten werden door dichter des Vaderlands Driek van Wissen beoordeeld, die voor de gelegenheid ook uit eigen werk voordroeg. De uiteindelijke winnaar werd Bart Mekking. Alle gedichten opgedragen door de leerlingen en Driek van Wissen worden uitgebracht in een bundel.
Provincie:
Tag(s):