dinsdag, 14. oktober 2008 - 16:34

'Pas op!! Gladde wegen!!'

De politie van Noord-Holland Noord gaat de komende weken boeren extra in de gaten houden of zij de wegen niet met modder vervuilen en zich houden aan de verkeersveiligheid.

Directe aanleiding voor de controles is het gevaar van gladde wegen door de kool- en bietencampagne. Hoewel de meeste boeren de weg netjes van modder ontdoen, zijn er natuurlijk ook mensen die minder nauwkeurig met de regels omgaan, aldus een woordvoerder van de politie.

Vijfentwintig landbouwvoertuigen zijn inmiddels gecontroleerd. Hiervan bleken er negen niet aan de eisen van snelheid, breedte, verlichting en inrichtingseisen (afgeknotte driehoek) te voldoen. Het resultaat van de eerste twee dagen controle op landbouwvoertuigen in Harenkarspel.

‘De veiligheid in het verkeer staat voor ons voorop’, zegt Anne Kees Meines, wijkagent van de politie in Harenkarspel. 'Daarom gaan we er dit jaar op letten dat boeren modder van de wegen halen en dat zij waarschuwingsborden plaatsen. Verder gaan we ook kijken naar landbouwvoertuigen zelf. Door de hoge snelheden, de breedte of door het ontbreken van verlichting kunnen deze combinaties zorgen voor verkeersgevaarlijke situaties. Zomaar voorbeelden van weggedrag waarover de politie veel klachten binnen krijgt.'

De politie roept weggebruikers ook op om melding te maken wanneer wegen door modder zijn vervuild. Dit kan ongevallen voorkomen.
Provincie:
Tag(s):