donderdag, 20. maart 2008 - 14:12

Politie Amsterdam-Amstelland doet mee aan 'Hatecrimes'

Amsterdam

Minister Ter Horst heeft donderdag 20 maart het startschot gegeven voor een campagne tegen 'hatecrimes'. Doel van de campagne is om voor slachtoffers en getuigen van delicten op grond van seksuele geaardheid, ras of religie de drempel te verlagen om bij de politie een melding of aangifte te doen.

Vaak durven deze mensen dit uit angst of schaamte niet, terwijl alleen via meldingen of aangifte de politie gericht tot actie kan overgaan.
Het politiekorps Amsterdam-Amstelland is één van twee pilotkorpsen waar de campagne tegen hatecrimes loopt. De ander is Gelderland-Zuid. Beide politiekorpsen gaan in cafés, sauna's, bibliotheken en andere publieke plaatsen folders en meldingsformulieren verspreiden.

Onderdeel van de campagne is de website www.hatecrimes.nl. Hier kunnen slachtoffers en/of getuigen melding doen van discriminatie op grond van seksuele geaardheid, ras of religie. Indien gewenst kan dit ook anoniem. Het project ‘Hatecrimes’ is ontwikkeld door het Landelijk Expertisecentrum Diversiteit van de Politie (LECD) i.s.m. Art. 1, COC Nederland en Movisie naar voorbeeld van een soortgelijk Brits project. De proef is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de omvang van geweldsdelicten op grond van seksuele geaardheid, ras of religie.
Provincie:
Tag(s):