zaterdag, 30. augustus 2008 - 23:28

Politie drijft jongeren uiteen bij grote vechtpartij

Lelystad

Een groep van circa veertig vechtende jongeren is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een uitgaansgelegenheid aan de Neringweg in Lelystad uit elkaar gedreven door ingrijpen van de politie.

Het gaat hierbij om bezoekers die kort tevoren aanwezig waren bij een muziekoptreden. De politie is met verschillende eenheden ter plaatse gegaan waarbij de hondengeleider is ingezet om de groep onder controle te krijgen. De politie heeft geen aanhoudingen verricht.

Rond middernacht kwam de melding binnen van een vechtpartij op de Neringweg waarbij tientallen jongeren betrokken waren. Zodra de agenten ter plaatse waren stoven verschillende betrokken weg maar nog altijd waren er personen aanwezig die met elkaar op de vuist gingen. Daarnaast waren er veel kijkers aanwezig die zich met de vechtpartij bemoeiden.

In het gebouw aan de Neringweg vond een optreden plaats waarbij tegen het einde door nog onduidelijke redenen de vlam in de pan sloeg bij enkele bezoekers. Hierop zetten de portiers een aantal amokmakers buiten de deur. Vervolgens besloot een groot gedeelte van het aanwezige publiek ook naar buiten te gaan en eenmaal buiten vlogen er verschillende klappen over en weer. De gewaarschuwde politie kon met inzet van verschillende eenheden waaronder een hondengeleider de boel weer tot bedaren brengen. Na afloop van de vechtpartij waren agenten nog een tijdlang aan het surveilleren totdat de rust weer helemaal was teruggekeerd.
Provincie:
Tag(s):