donderdag, 22. mei 2008 - 15:48

Primeur voor Almere: gemeente veilt 24 eilandkavels

Almere

In Noorderplassen West liggen 24 kavels op twee eilanden. Deze speciale kavels variëren in grootte van circa 580 tot 1300 m2 en hebben allemaal 7 meter eigen water. De locatie is uniek en vrij, in een gebied dat zowel nautisch als bosrijk is, dichtbij het stadshart van Almere en op steenworp afstand van de A6 richting Amsterdam of het Gooi.

Deze eilandkavels gaan op vrijdagmiddag 20 juni 2008 onder de hamer. Het is voor het eerst dat de gemeente Almere kavels veilt, met Jan Pieter Glerum als deskundig - en befaamd - veilingmeester. Hij zal in zijn lange internationale carrière voor het eerst de hamer zwaaien voor een eilandkavel.

“Het is de eerste keer dat we dit doen, maar - als het een succes wordt - zeker niet de laatste� zegt Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening in Almere en verantwoordelijk voor het programma ‘IkbouwmijnhuisinAlmere’. “Het past bij de stad en bij het programma ‘IkbouwmijnhuisinAlmere’ om de kavels op een unieke, vernieuwende en gedurfde manier - een manier die in eerste instantie niet voor hand ligt - op de markt te brengen. Vorig jaar november kwamen 14.000 mensen naar de manifestatie, waar de vrije kavels van het Homeruskwartier werden gepresenteerd. Dit bewijst dat veel mensen op zoek zijn naar een mooie plek om zélf een huis te bouwen. En wat is nu een betere plek dan een eiland in Noorderplassen West? Een waterrijk en bosrijk gebied, dat tegelijkertijd aan de randstad grenst.�

Dat kavels aan de hoogste bieder worden toegekend - dus per opbod worden verkocht - is op zich niet nieuw, maar een veiling van kavels, op de manier zoals een kunst- en antiekveiling plaats vindt, is nooit eerder gebeurd. Almere heeft de primeur. Zoals bij iedere veiling het geval is, wordt een veilingcatalogus ontwikkeld. Deze in binnenkort beschikbaar via de Kavelwinkel en te downloaden op de site www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl.

Mensen die mee willen doen aan de veiling dienen zich van te voren in te schrijven. De exacte procedure wordt nog bekendgemaakt via de website www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl

Jan Pieter Glerum
De veiling van de eilanden ligt in de ervaren handen van veilingmeester Jan Pieter Glerum. Deze kunst- en antiekveiler, bij het grote publiek bekend van televisieprogramma’s zoals Eenmaal Andermaal, was in het verleden directeur van het vermaarde Sotheby’s en heeft ontelbare veilingen geleid in Amsterdam maar ook over de grens zoals in Monte Carlo, Brussel, Munchen en Zurich. Zijn eigen veilinghuis verlegde deze grenzen zelfs naar Singapore en Indonesië.

Kavel Infodagen Noorderplassen West
Op zaterdag 24 en zondag 25 mei organiseert de gemeente de Kavel Infodagen Noorderplassen West. Naast de 24 eilandkavels komen er 179 andere kavels in deze - door de bewoners zelf te bouwen - woonwijk op de markt. Tijdens de infodagen kan men alles over de kavels te weten komen en verstrekken architecten, bouwbedrijven en bouwbegeleiders informatie over het bouwen van je eigen huis. Geïnteresseerden kunnen tijdens de Kavel Infodagen een rondvaart naar de eilanden en door het gebied maken.

Locatie: Von Draisweg 15, bij het Noorderplassenstrand (loods
Oranjewoud)
Openingstijden: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):