zondag, 6. april 2008 - 16:12

Rijbewijs ingenomen van drankrijders

Haarlem

Politiemensen hebben zaterdag 5 april van drie mensen het rijbewijs ingenomen omdat zij met veel teveel alcohol op achter het stuur zaten. Een bestuurster kreeg een proces-verbaal. De 60-jarige Haarlemse viel rond 21.30 uur op toen zij op de Kruisweg reed zonder verlichting. Na controle bleek de vrouw met een promillage van 0.98 te rijden. Zij is met een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod heengezonden.

Op de Van Oldenbarneveltlaan bleek een 51-jarige Haarlemmer eveneens onder invloed van alcohol te rijden. Bij hem werd een promillage van 1,65 gemeten, ruim drie keer meer dan de wettelijk toegestane maximale waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd, daarnaast kreeg hij een proces-verbaal.

Om 02.00 uur werd een 27-jarige Haarlemse automobilist gecontroleerd op het rijden onder invloed. Bij hem werd een promillage van 1,63 geconstateerd, waarna hij een proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 04.30 uur reed op de Nieuwe Groenmarkt een automobilist eveneens onder invloed. De 48-jarige inwoner van Bloemendaal bleek een promillage van 1,35 te hebben, voldoende om zijn rijbewijs in te nemen. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):