dinsdag, 7. oktober 2008 - 10:58

Roda JC ontdoet zich van Atteveld

Arnhem

(Elf-Voetbal) Raymond Atteveld kan op zoek naar een nieuwe werkgever. Het bestuur van Roda JC heeft hem per direct op non-actief gesteld. Reden voor het ontslag zijn de tegenvallende resultaten in de competitie dit seizoen. Roda staat vijftiende met twee punten uit vijf duels.

De taken van Atteveld worden voorlopig waargenomen door diens assistent Martin Koopman. De positie van de Amsterdammer stond al langer ter discussie. Een deel van de spelersgroep was ontevreden met zijn handelen en kon zich niet vinden in de strakke hand van de oefenmeester. Die dulde immers geen inspraak in zijn gevoerde beleid. Bovendien leefde Atteveld al lang in onmin met spelverdeler Marcel Meeuwis. Het conflict liep zelfs zo ver op dat de middenvelder vertelde zo snel mogelijk te willen vertrekken. Atteveld ontnam Meeuwis daarop de aanvoerdersband.

Roda JC gaat nu zo snel mogelijk op zoek naar een definitieve opvolger. Atteveld volgde in januari 2007 Huub Stevens op, die destijds naar Hamburger SV vertrok. De voormalige verdediger was tot die tijd assistent-trainer van Roda JC en kwam hierdoor voor het eerst op eigen benen te staan.
Categorie:
Tag(s):