vrijdag, 18. juli 2008 - 20:10

Rode Kruis helpt duizenden over eindstreep

Nijmegen

Duizenden wandelaars hebben vrijdag de finishplaats van de Nijmeegse Vierdaagse bereikt met leukoplast en blarenpleisters van het Nederlandse Rode Kruis op de voeten.In totaal is voor de hulpverlening aan de wandelaars de afgelopen vier dagen ruim 15 liter jodium, 15 kilometer leukoplast en 2000 kilo ijs gebruikt.

Ondanks de grote aantallen gebruikte materialen spreekt het Rode Kruis van een rustig verlopen Vierdaagse. Er meldden zich tot het middaguur op de laatste marsdag ruim 6500 wandelaars op de hulpposten of in het noodhospitaal van het Rode Kruis. Het merendeel van de geblesseerde wandelaars had ook deze editie van de Vierdaagse last van blaren.

Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt als vanouds de eerste hulp tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Ruim 300 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis zetten zich dagelijks in om de deelnemers eerste hulp te bieden en blaren te behandelen.

Bij evenementen en in rampsituaties biedt het Rode Kruis medische assistentie. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in totaal 34.000 vrijwilligers. Het werk in binnen- en buitenland is mogelijk dankzij de giften van particulieren, bedrijven en instellingen. In Nederland telt het Rode Kruis 675.000 leden en donateurs en 285.000 sympathisanten.
Provincie:
Tag(s):