donderdag, 22. mei 2008 - 19:43

Sedoc en Douglas jagen op Olympische kwalificatie

Hengelo

Diverse topsporters van Defensie presenteren zich zaterdag 24 mei bij de Fanny Blankers Koen (FBK) Games in Hengelo. Sergeant Gregory Sedoc en eerste luitenant Caimin Douglas kunnen zich tijdens dit sportevenement kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Gregory Sedoc hoopt zaterdag, na een late start van het seizoen door veel blessureleed, onder de 13.72 te lopen om een kwalificatie voor Beijing zeker te stellen. Vorig jaar liep hij op de FBK Games een persoonlijk record van 13.37 op de 110 meter horden. Zijn tijd was destijds goed voor een Olympische nominatie. Zijn collega Caimin Douglas komt uit op de 200 meter. Ook hij zou zich hier kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen met een tijd van 20.41 of lager. Voor sprinter Caimin Douglas wordt dit zijn eerste 200 meter wedstrijd van het seizoen. Beide atleten zijn werkzaam bij de Koninklijke Landmacht.

Sergeant Bram Som, kapitein Marjolein de Jong en wachtmeester van de marechaussee Hüsnü Koçabas staan zaterdag niet in de startblokken. Ze zijn echter wel actief bij de FBK Games. Zij assisteren bij een stand van de Defensie Topsport Selectie ter promotie van Defensie en Operatie Beijing ' 08. De defensietopsporters trekken de komende maanden met deze stand door het hele land, waar iedereen kan ervaren dat Defensie Topsport is.
Categorie:
Tag(s):