maandag, 6. oktober 2008 - 7:13

Seizoen eredivisie van start

Amsterdam

De competitie in de hoogste klasse van het Nederlandse ijshockey is het afgelopen weekend van start gegaan. Zaterdagavond speelden Tilburg en Heerenveen de officieuse openingswedstrijd, waarbij de Ron Berteling schaal op het spel stond, de landskampioen tegen de bekerwinnaar.

Doordat de Destil Trappers vorig seizoen beide prijzen in de wacht sleepten werd gespeeld tegen de verliezend finalist van de bekerfinale, de Heerenveen Flyers. Tot een echte wedstrijd kwam het nooit. Het zo geteisterde Heerenveen, waarvan deelname aan de eredivisie lange tijd onzeker was, kon nog geen vuist maken tegen de ontketende Brabanders. Al in de eerste periode werd het krachtsverschil op het scorebord gezet met 2 doelpunten. In de tweede periode walsten de Trappers over Heerenveen heen en werd de eindstand bepaald op 1-9, een treffer van Micheal Nason redde de eer voor de Friezen. In de derde periode bloedde de wedstrijd dood en werd er niet meer gescoord.

Als vanouds begon het seizoen met de bekercompetitie. Nijmegen mocht in eigen huis vrijdag aantreden tegen Den Haag en dat werd een ware thriller. de ploegen hielden elkaar in evenwicht en na drie periodes was er dan ook nog geen winnaar aan te wijzen, 5-5. In de verlenging scoorden de Devils na iets minder dan vijf minuten de winnende treffer en hielden het extra punt in Nijmegen.
Zaterdagavond mochten de Eindhoven Kemphanen hun rentree in de eredivisie vieren. Op bezoek in Groningen kwamen ze in de eerste periode al op een 1-2 voorsprong en na twee periodes was de stand zelfs 1-3. In de laatste periode konden de Grizzlies nog wel de aansluitingstreffer scoren, maar verder dan dat kwamen de Groningers niet.

Voor de Amstel Tijgers stond de beproeving tegen Geleen op het programma. De ploeg is totaal vernieuwd en het was dan ook de vraag of coach Ron Berteling er in de korte voorbereiding er echt een team van had kunnen maken. Dat leek in eerste instantie niet echt het geval te zijn. in de eerste periode werd niet gescoord, zelfs niet toen de Eaters twee man op de strafbank hadden zitten. Ook Geleen kon nog geen vuist maken. De tweede periode ging het een stuk beter en de wedstrijd werd een stuk interessanter. Bij het aanbreken van de tweede pauze hadden de Amsterdammers een voorsprong van 2-0 op het bord.
in het derde bedrijf kwam Geleen sterk terug, maar er moest een twee man overtal situatie aan te pas komen voordat het eerste seizoensdoelpunt kon worden bijgeschreven. De Amstel Tijgers toonden echter veerkracht en beslisten de wedstrijd op 3-1.

Zondag speelden de Amstel Tijgers opnieuw, dit maal was het Hoek Dragons Utrecht die hun krachten na lange afwezigheid op het hoogste niveau konden meten. Echt spannend werd de wedstrijd echter niet. Amsterdam bleek een flinke maat te groot en dat bleek ook in de uiteindelijke score, 1-7.

Of het kwam omdat de nieuwe wedstijdshirts nog steeds niet klaar zijn, of dat het een andere reden heeft ... het zou zo maar kunnen, maar Geleen maakt een slechte seizoensstart door. Ook de tweede wedstrijd kon niet in winst worden omgezet, in eigen huis bleek ook Groningen een niet te nemen hindernis in de route naar de punten. In de eerste periode bleef het nog in evenwicht maar in de tweede en zeker in de derde periode waren de noorderlingen een stuk sterker dan de Limburgers en kwam de eindstand op 2-5.

Heerenveen wilde na de verloren Supercup iets recht zetten en mocht daarvoor afreizein naar Eindhoven. Al snel bleek dit een tegenstander van een ander formaat te zijn en konden de Flyers bouwen aan een voorsprong. En het was mar goed dat die voorsprong na de tweede periode groot genoeg was, want de derde werd met 3-2 verloren, waardoor de uitslag hier op 4-6 werd.

Landskampioen Tilburg speelde in eigen huis tegen de Dar Devils uit Nijmegen. Een nieuwe stunt van de Nijmegenaren zat er niet in, al bleef de stand in twee periodes wel in evenwicht. In de eerste periode scoorden beide teams één maal, de tweede periode werden alleen strafminuten gescoord, hetgeen het spel niet ten goede kwam. In de laatste periode scoorden de Trappers twee keer, waarmee ook hun eerste overwinning werd zeker gesteld.

Het programma voor volgend weekend :
vrijdag 10 okt
20:30 Nijmegen Dar Devils - Eindhoven Kemphanen
20:30 DESTIL Trappers Tilburg - Pecoma Grizzlies Groningen
zaterdag 11 okt
18:00 Amstel Tijgers Amsterdam - Nijmegen Dar Devils
19:30 Heerenveen Flyers - Ruijters Eaters Geleen
20:30 Hoek Dragons Utrecht - DESTIL Trappers Tilburg
zondag 12 okt
17:00 Eindhoven Kemphanen - Amstel Tijgers Amsterdam
18:00 Pecoma Grizzlies Groningen - Hoek Dragons Utrecht
19:00 Ruijters Eaters Geleen - HYS The Hague
Categorie:
Tag(s):