zaterdag, 16. februari 2008 - 15:01

SMS Alert wint Gonsalvesprijs

Den Bosch

Het project SMS Alert, dat in tien politieregio's draait, heeft vrijdag 15 februari de tweede Mr. Gonsalvesprijs gewonnen. Het politiekorps Midden- en Westbrabant, dat de methode heeft bedacht, kreeg de prijs in Den Haag overhandigd namens minister Hirsch Ballin van Justitie.

SMS-Alert biedt de politie de mogelijkheid om burgers snel te kunnen informeren en zo nodig hun hulp te vragen in uiteenlopende situaties. Inmiddels hebben tien regionale politiekorpsen het alarmeringssysteem ingevoerd en hebben meer dan 160.000 mensen zich hierbij aangesloten. In vrijwel alle regio's levert dit met enige regelmaat succes op.
Bij de Gonsalvesprijs wordt tweejaarlijks een project of persoon onderscheiden die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de vernieuwing van de rechtshandhaving. De prijs is genoemd naar mr R.A. Gonsalves, de in 2002 overleden topman van het Openbaar Ministerie (OM).

In de ogen van de jury is 3D Plaats Delict Imaging een goed voorbeeld van innovatie op het terrein van de forensische opsporing, waarbij gebruikt wordt gemaakt van alle middelen die huidige techniek biedt. Bij 3D Plaats Delict Imaging wordt door middel van een driedimensionale laserscan en een panoramascan een plaats delict op exacte wijze virtueel gereconstrueerd. Het systeem draait sinds 1 januari 2006 als proefproject in elf politieregio's. In die periode is het bij 100 zaken ingezet. Daarnaast is het systeem door het projectteam ook ingezet in regio's die niet deelnemen aan de proef.
Provincie:
Tag(s):