zondag, 8. juni 2008 - 10:50

Tieners breken in bij 44 kelderboxen

Rotterdam

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdag in de vroege ochtenduren een 16-jarige Rotterdammer en een 17-jarige plaatsgenoot gearresteerd nadat zij hadden ingebroken in 44 kelderboxen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Rond vier uur in de nacht zagen surveillerende agenten vier jongens hard fietsen. Na een achtervolging werden twee van hen gearresteerd. Zij hadden zich verstopt in bosjes aan de Nemelaersingel.

In die bosjes werden eveneens een aantal fietsen en tassen met allerlei spullen aangetroffen. De politie nam de verdachten en de goederen voor nader onderzoek mee naar het politiebureau.

Rond zeven uur 's ochtends kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een groot aantal kelderboxen aan het Prunusplantsoen. Ter plaatse bleek dat 44 kelderboxen waren opengebroken. De politie heeft bewoners benaderd om aangifte te doen en een buurtonderzoek gehouden.

De recherche stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de identiteit van de twee andere verdachten. De twee Rotterdammers zijn in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):