donderdag, 13. november 2008 - 9:00

TON: 'Overheid moet burgers en MKB ook door crisis helpen'

Den Haag

Om de impact van de kredietcrisis op de Nederlandse burger en het MKB te verlichten, wil Rita Verdonk, Trots op Nederland (TON), dat het kabinet extra economische stimuleringsmaatregelen neemt om de burgers en het MKB te helpen.

Dit maakte de fractievoorzitter van TON bekend tijdens de Regio Business Dagen in de Jaarbeurs Utrecht. Want volgens Verdonk zijn uiteindelijk het de economische handelingen van de burger en het MKB die de Nederlandse economie er weer bovenop zullen helpen.

De miljarden aan staatssteun die Wouter Bos heeft uitgedeeld aan de grote financiële instellingen hebben volgens Verdonk niet tot het gewenste resultaat geleid, want de kredietkraan blijft in Nederland nagenoeg dicht. Bedrijven en burgers kunnen daardoor nog nauwelijks aan geld komen voor investeringen of hypotheken.

De fractievoorzitter geeft op de beurs de lokale overheden ook een veeg uit de pan; 'Ondertussen gaan lokale overheden stug door met het verhogen van lokale lasten en heffingen, waardoor de burger en het MKB het nu van twee kanten voor hun kiezen krijgen'.
Categorie:
Tag(s):