maandag, 17. maart 2008 - 18:34

Toppers aan de start achttiende Klap tot Klaploop

Stadskanaal

Een groot aantal internationale en nationale atleten staan op Tweede Paasdag aan de start van de achttiende editie van de Klap tot Klaploop in Stadskanaal. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen bestaat grote belangstelling voor deze traditionele loop. Toppers bij de mannen zijn de uit Kenia afkomstige atleten Hillary Kemboi en Julius Muriuk. Zij raffelden vorig jaar in Hamburg de tien kilometer af in 28 minuten. Ook bij de vrouwen staan twee inwoners van Kenia aan de start. Ednah Mukhwana en Regina Nquiria zijn toppers op de tien kilometer en de halve marathon getuige de vele overwinningen in 2007.

Behalve bovengenoemde atleten uit Kenia verschijnt ook Theo van den Abbeel weer aan de start. De Belg werd in 2007 eerste in de categorie mannen boven veertig jaar. Hij is tevens houder van het wedstrijdrecord. In zijn kielzog komen nog twee atleten uit België. Uit Duitsland komt Mathias Strottmann.

Bij de vrouwen senioren verdedigt Mariska Kramer uit Drachten haar titel uit 2007. Ook Anne van Schuppen uit Nunspeet en Fa Adda uit Amsterdam hebben zich aangemeld.

De organisatie van de Klap tot Klaploop is vooral verheugd dat bijna de gehele Noordelijke top aanwezig is. Onder hen Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela en Yvonne Georg uit Veendam. Daarnaast zijn ook Harm Jan Martens uit Hoogeveen en Adri Deemter uit Hardenberg van de partij.

De wedstrijdloop start op maandag 24 maart, Tweede Paasdag, om 14.00 uur aan de Floralaan in Musselkanaal. De route gaat via de Badstraat, Kruisstraat en de Marktstraat in Musselkanaal naar de finish bij de Europabrug aan de Hoofdstraat in Stadskanaal.
Provincie:
Tag(s):