dinsdag, 8. april 2008 - 8:26

Twee dagen MPF in Volendam

Volendam

Het grootste Mega Piratenfestijn ooit, wat betekent dat nou? Een nog grotere tent dan normaal en dus ruimte voor nog meer bezoekers? Niet helemaal waar. Wat de organisatie verwachtte, is namelijk gebeurd. De kaarten voor het MPF op vrijdag 30 mei in Volendam zijn nu al bijna uitverkocht. Vandaar dat de organisatie ervoor heeft gekozen om het MPF in Volendam uit te breiden met nog een dag. Precies dezelfde productie zal namelijk ook op zaterdag 31 mei te zien zijn in Volendam. De voorverkoop is reeds begonnen.

Het reizende muziekcircus vindt die dagen plaats in een enorme feesttent op een nog nader bekend te maken locatie. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Marianne Weber tot Jan Keizer en van Henk Wijngaard tot Peter Koelewijn.

En het wordt niet zo maar een editie van het Mega Piratenfestijn. Nee, de organisatie wil in Volendam het grootste MPF ooit houden. En waar anders immers ook…. ,,Het moest er ook ooit een keer van komen’’, stelt organisator Eddy Mensink. ,,We scoren met het Mega Piratenfestijn overal in Nederland volle tenten. En dat gebeurt mede dankzij de populariteit van de Volendamse artiesten. Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, de 3 J’s, noem ze allemaal maar op, ze zijn er altijd bij. En dan mag Volendam natuurlijk niet ontbreken op de agenda. We hebben het nu eindelijk voor mekaar gekregen.’’

Het Mega Piratenfestijn is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe), Zelhem (Gelderland), Surhuisterveen (Friesland), Lutjebroek (Noord-Holland), Heerhugowaard (NH), Wanroij (Noord-Brabant) en Landgraaf (Limburg). Het feest krijgt dit jaar maar liefst zeventien haltes in heel Nederland! ,,Bovendien is het ook ons eerste jubileumjaar’’, vertelt Mensink. ,,Dit jaar zijn we voor de vijfde keer te gast in Lemelerveld, waar het allemaal begonnen is!’’

De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost en de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote beeldschermen. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Uiteraard worden er ook TV-opnames gemaakt. O.a. voor TROS Sterren.nl.

Programma Met optredens van: Jan Smit, Nick & Simon, 3J's, Jan Keizer, Monique Smit, George Baker, Tribute tot the Catsband, Jannes, Wolter Kroes, René Schuurmans, Peter Beense, Alex, Thomas Berge, Marianne Weber, Lucas & Gea, Stef Ekkel, Peter Koelewijn, Grad Damen, Helemaal Hollands, Henk Pleket, Dennie Christian, Maribelle, René Karst, Patrick! e.va..

Locatie: nog niet bekend
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info

megapiratenfestijn
Provincie:
Tag(s):