dinsdag, 7. oktober 2008 - 9:06

Twee loodsen ten prooi aan zeer grote brand

Neer

Aan de Gerhegge in Neer, gemeente Leudal, is vannacht rond 0.30 uur alarm gegeven voor een middelbrand. Daar was brand uitgebroken in een grote schuur (36 x 8 m). Vlak daarna sloeg de brand over naar een tweede loods. Daarmee groeide de brand uit tot een zeer grote brand. De brandweer zet vier tankautospuiten in.

Ook 1 ladderwagen is ter plaatse. Verder is een waterbak ingezet, omdat er een gebrek aan bluswater is. De brandweer heeft tot nu toe kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar een derde grote schuur, de naastgelegen boerderijwoning en een stal waarin 4 paarden stonden. In de twee schuren waarin de brand woedt, stonden 22 caravans, een auto en een boot. Die moeten, net als de twee schuren, als verloren worden beschouwd.

Tijdens de brand zijn enkele gasflessen die in de schuren stonden ontploft, maar dit leverde geen gevaar op voor omstanders. De brandweer heeft ook metingen verricht naar het mogelijk vrijkomen van asbest. De metingen geven tot nu toe aan dat er geen asbest is vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Om 2.40 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer heeft het overslaan van de brand naar een aangrenzende schuur (met daarin opgeslagen metalen en oud ijzer) en een nabijgelegen woonhuis voorkomen. Ook een nabijgelegen stal met daarin 4 paarden is bespaard gebleven.
Provincie:
Tag(s):