dinsdag, 20. mei 2008 - 15:50

Twee mannen aangehouden voor zedenzaken

Hardinxveld-Giessendam

Maandag 19 mei heeft de politie van Zuid-Holland twee mannen aangehouden die verdacht worden van schennispleging en aanranding. In Hardinxveld-Giessendam is een minderjarige jongen uit de gemeente aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging en aanranding van tenminste drie voor hem onbekende en willekeurige vrouwen.

De incidenten vonden plaats in de afgelopen twee maanden op de openbare weg in Hardinxveld-Giessendam. De politie kwam de jongen op het spoor na de aangiftes van de drie vrouwen en verder rechercheonderzoek. Hij is in verzekering gesteld. De jongen heeft naast de drie aanrandingen bekend nog meer vrouwen te hebben lastiggevallen in het afgelopen half jaar.

In Gorinchem is een 61-jarige man uit Sleeuwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van onzedelijke handelingen met een vrouw met een lichamelijke en verstandelijke beperking, woonachtig in Gorinchem. De verdachte zou als werknemer in een sociale werkplaats misbruik hebben gemaakt van de vrouw. Hij is daar inmiddels ontslagen. De politie heeft de man in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):