zondag, 7. december 2008 - 15:40

Uitgaanspubliek zorgt voor grimmige sfeer in Hoogeveen

Hoogeveen

Zaterdagnacht rond drie uur heeft de politie met meerdere eenheden de omgeving van de Grote Kerkstraat in Hoogeveen ‘schoongeveegd’. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en zijn politiehonden ingezet waarbij meerdere mensen bijtwonden opliepen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Na een vechtpartij tussen twee groepjes jongeren, waarbij over en weer is geslagen, kwamen er steeds meer horecabezoekers op straat. Een deel van hen bemoeide zich ermee, waardoor de situatie steeds grimmiger en onoverzichtelijker werd. Er werd voortdurend gevochten op diverse plaatsen, waarbij ook mensen werden belaagd die nergens iets mee te maken hadden. Om de orde te herstellen hebben de aanwezige agenten op een linie de Grote Kerkstraat leeggemaakt.

Daarna ontstond een zelfde situatie in de Hoofdstraat. Nadat de grote groep horecabezoekers opnieuw uit elkaar was gehaald en de politie zich grotendeels had teruggetrokken, keerde de rust langzaam terug.

Eerder in de nacht was in de Grote Kerkstraat al een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden. Bij een conflict gaf hij een cafébezoeker een kopstoot. Hij is ingesloten en zal zondag worden verhoord.
Provincie:
Tag(s):