donderdag, 26. juni 2008 - 18:51

Vakantie-spijbelaars aangesproken op Schiphol

Schiphol

De vakantie is bijna begonnen en veel gezinnen kunnen gewoon niet wachten tot dat vakantie echt begonnen is. Om dit spijbel gedrag een halt toe te roepen, hebben leerplichtambtenaren van de gemeente Amsterdam en Haarlemmermeer donderdag circa 80 gezinnen aangesproken die met hun kinderen op vakantie wilde gaan vanaf Schiphol. De ouders van de circa 140 leerplichtige leerlingen zeiden in bijna alle gevallen (97%) toestemming te hebben.

Bij navraag bleek echter maar de helft van de ouder daadwerkelijk toestemming te hebben gekregen. Een klein aantal ouders gaf gelijk toe dat zij zouden vertrekken zonder toestemming van school. Bij 40 van de 80 ouders was een goedkopere vliegticket de reden voor het verzuim. Twintig ouders gaven een bruiloft op als reden. De overige 20 gaven een andere reden op.

De publieksvriendelijk actie is onderdeel van de stadsbrede actie in Amsterdam om het ‘luxeverzuim’ (schoolverzuim rond vakantie) in beeld te krijgen. Hoewel leerplichtambtenaren bevoegd zijn proces-verbaal op te maken en boetes uit te delen, werd dit op Schiphol achterwege gelaten.
Provincie:
Tag(s):