zondag, 25. mei 2008 - 10:40

Veel regen op 4e editie 'Dag van het Park'

Amsterdam

Vandaag 25 mei 2008 is het weer zover, dan wordt in meer dan 60 gemeenten de 4e editie van de 'Dag van het Park' georganiseerd. De landelijke opening vindt dit jaar in Amsterdam plaats met een spectaculair programma. Een paraplu is hierbij geen overbodige luxe. Na een aantal mooie dagen zullen de deelnemers van 'Dag van het Park' rekening moeten houden met veel regen, een stevig windje en op zijn hoogst 20 graden.

Op zondag 25 mei vindt in Stadsdeel Westerpark de 4e editie plaats van de 'Dag van het Park'. De feestelijke opening van dit landelijke evenement is om 13.00 uur bij de ingang van het park bij het stadsdeelkantoor. Van '
s morgens vroeg tot laat in de middag kan iedereen deelnemen aan allerlei activiteiten op het terrein van Cultuurpark Watergasfabriek (Haarlemmerweg). Alle activiteiten tijdens deze dag zijn gratis.

Het landelijke thema van deze dag is 'Mooi Dichtbij'. Op het programma staan onder meer kanovaren, tai-chi-demonstraties, natuurexcursies, de Assepoesterkoets, straattheater en muziek. Maar ook een bezoekje aan de schooltuinen, begraafplaats Sint Barbara of het net geopende kindermuseum is de moeite waard. Om 13.00 uur is de feestelijke opening van dit landelijke evenement bij de ophaalbrug in het Cultuurpark.

Om 14.30 uur wordt in het Ketelhuis de website www.project-westergasfabriek.nl gelanceerd. Met foto’s, filmpjes en veel achtergrondinformatie geeft de website inzicht in de ontwikkeling van voormalig industrieterrein tot Cultuurpark.

Voor het volledige programma tijdens de 'Dag van het Park' zie website: www.dagvanhetpark.nl
Provincie:
Tag(s):