woensdag, 3. december 2008 - 22:05

Versnelde opleiding tot Verpleegkundige in Emmen en Hoogeveen

Emmen/Hoogeveen

Zorgorganisatie Leveste en het Alfa-college hebben hun krachten gebundeld en een versnelde opleiding Verpleegkundige ontwikkeld. Deelnemers aan de opleiding in Hoogeveen combineren drie jaar lang theorie bij het Alfa-college en praktijk in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

De opleiding tot verpleegkundige duurt normaal gesproken vier jaar. De samenwerking tussen Leveste en het Alfa-college in Hoogeveen geeft deelnemers aan de beroepsbegeleidende leerweg Verpleegkundige de kans deze opleiding in drie jaar te doorlopen. Dit is mogelijk doordat de opleidingslocatie Hoogeveen al is ingericht voor competentiegericht onderwijs. Deelnemers kunnen eerder verworven competenties meenemen in hun (vervolg-)opleiding.

De eerste versnelde opleiding start in maart 2009. Als er een deelnemer uitvalt, kan de vrijgekomen opleidingsplaats door middel van een vacature worden ingevuld. Dit maakt deze opleiding geschikt voor zowel VMBO’ers als voor mensen die al werkervaring hebben opgedaan. Overigens blijft het mogelijk de opleiding in vier jaar af te ronden.
Provincie:
Tag(s):