dinsdag, 8. april 2008 - 9:00

Vorderingen NIF tegen Geert Wilders afgewezen

Rotterdam

De voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Gravenhage heeft maandag uitspraak gedaan in het kort geding dat de Nederlands Islamitische Federatie (NIF) uit Rotterdam had aangespannen tegen het Tweede Kamerlid Geert Wilders. De vorderingen van de NIF zijn afgewezen. Vorderingen NIFDe vorderingen van de NIF bestonden uit vier onderdelen.

In onderdeel 1 werd gevorderd Wilders te verbieden in het openbaar grievende, discriminerende of beledigende uitlatingen te doen over de islamitische bevolkingsgroep of delen daarvan.

In onderdeel 2 werd gevorderd Wilders te verbieden in het openbaar grievende, discriminerende of godslasterlijke uitlatingen te doen over het islamitische geloof, de islamitische cultuur en de profeet Mohammed en zich op voor islamitische gelovigen krenkende wijze uit te laten.

In onderdeel 3 werd gevorderd Wilders te verbieden de profeet Mohammed “barbaar� te noemen en de islam en de Koran “fascistisch� of de termen fascistisch in enigerlei wijze in verband te brengen met de islam en/of de Koran, en Wilders expliciet te verbieden de Koran te betitelen als “islamitische Mein Kampf�.

Tenslotte werd in onderdeel 4 gevorderd Wilders te veroordelen om op de voorpagina van twee landelijke dagbladen een rectificatie te plaatsen.
Provincie:
Tag(s):