zaterdag, 28. juni 2008 - 2:12

Wéér gaten en scheuren in damwand N/Z-lijn

Amsterdam

Vrijdagavond zijn de bewoners van enkele schepen in de Sixhaven opgeschrikt door een luide knal. Zij schakelden de politie in toen bleek dat er water via de damwand van de Noord-Zuidlijn de bouwput in stroomde. Uit onderzoek bleek dat een deel van de damwand vervormd was. De omgeving loopt geen gevaar omdat de damwand stabiel is.

Na de knal bewoog de steiger waaraan de scheepjes in de Sixhaven afgemeerd liggen flink heen en weer. De steiger grenst direct aan de damwand van de Noord-Zuidlijn. Bewoners hoorden direct daarna water de bouwput in stromen waarop de hulpdiensten gewaarschuwd zijn. De politie zette een deel van de omgeving af en de brandweer, aannemer en Dienst Milieu en Bouwtoezicht onderzochten de schade aan de wand. Er bleek een fout te zitten in de balkenconstructie die de damwand ondersteund. De ananemer zal dit zo spoedig mogelijk laten herstellen.

Eerder deze maand ontstonden al gaten in de damwanden bij de bouw van diverse metrostations van de Noord-Zuidlijn. Bij het station aan de Vijzelgracht verzakten vier monumentale panden nadat een lekkende damwand het zand onder de fundering wegspoelde.
Provincie:
Tag(s):