dinsdag, 2. december 2008 - 20:39

Website www.culturele-atlas.nl/drenthe online

Assen

Woensdag wordt de voorlopige Culturele Atlas van Drenthe 2008 gepresenteerd aan de statenleden van de commissie Cultuur en Welzijn. De atlas is een initiatief van de provincie Drenthe en geeft online inzicht in de culturele voorzieningen in Drenthe per gemeente en het cultuurbeleid van de gemeenten en de provincie. Daarnaast zijn ook de uitgaven voor kunst en cultuur te raadplegen.

De provincie Drenthe wil de komende jaren de verantwoordelijkheid voor cultuur- en museumbeleid delen met de twaalf Drentse gemeenten. De ambitie daarbij is dat een gezamenlijke inzet meer oplevert dan de som der delen: 1+12 is meer dan 13. Het overleg tussen provincie en gemeenten heeft dan ook de naam Studio 13 gekregen.

In Studio 13 hebben provincie en gemeenten uitgesproken meer gezamenlijk aan het cultuur- en museumbeleid van Drenthe te willen werken en hierover ook naar buiten te treden. De Culturele Atlas van Drenthe 2008 biedt hierin uitkomst en geeft de bezoeker een actueel overzicht van de stand van zaken binnen de Drentse gemeenten en het provinciaal beleid.

De Culturele Atlas is niet alleen interessant voor de provincie en gemeenten, maar juist ook voor mensen die zich in Drenthe bezighouden met kunst en cultuur, andere provincies en geïnteresseerden. De Atlas is zowel per gemeente als per cultuursector te raadplegen.
Begin februari wordt de Culturele Atlas met de laatste gegevens definitief gemaakt.
Provincie:
Tag(s):