donderdag, 28. augustus 2008 - 21:16

Wethouders en fractievoorzitters fietsen voor klimaat

Zeewolde

Op zondag 7 september organiseert Natuur en Milieu Flevoland een fietstocht langs verschillende klimaatprojecten in Zeewolde. Wethouder de Vries en de fractievoorzitters fietsen ook mee. Natuur en Milieu Flevoland wil zo laten zien dat een mooi landschap en een beter klimaat goed samengaan.

De start van de fietstocht is op zondag 7 september om 14:30 bij De Roode Schuur van het IVN aan de Dasselaarweg 29. Deelname is natuurlijk gratis. Deelnemers ontvangen bij de start een routebeschrijving en na afloop een leuke klimaatattentie. De routebeschrijving is daarna verkrijgbaar bij de Roode Schuur, VVV Zeewolde, de Bibliotheek en het Gemeentehuis.

De 12 kilometer lange fietsroute gaat langs verschillende klimaatvriendelijke projecten, zoals een biogascentrale, een wateropvang, biologische landbouwpercelen en natuurlijk windmolens. De gemeente Zeewolde ontving eerder dit jaar de klimaatbokaal van Natuur en Milieu Flevoland voor de meest klimaatneutrale gemeente van Flevoland.

Dat de gemeente duurzaamheid serieus neemt is duidelijk. De klimaatprojecten in het ommetje vormen slechts een kleine selectie. Er staan ook nog veel nieuwe projecten op stapel. Zo zal de complete gemeentelijke bedrijfsvoering zoals het gemeentehuis, het zwembad en de openbare verlichting over gaan op groene stroom. Daarbij worden ook bewoners en bedrijven gestimuleerd om dit voorbeeld te volgen.

Natuur en Milieu Flevoland organiseert de fietstocht in het kader van haar campagne ‘Een Klimaatneutraal Flevoland ligt binnen handbereik’ en de ‘Groene Maand’.
Provincie:
Tag(s):