donderdag, 29. mei 2008 - 9:12

Willem-Alexander reikt Koning Willem I Prijs uit

Den Haag

Prins Willem-Alexander reikt donderdagavond 29 mei in Theater Diligentia in Den Haag de Koning Willem I Prijs 2008 uit. Dit heeft de rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Prinses Máxima is bij de uitreiking aanwezig. De Prins reikt de prijs uit in de categorie bedrijven tot 250 werknemers en bedrijven met meer dan 250 werknemers. De Prins is sinds 2002 erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

De stichting en de prijs zijn in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Het doel is de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De prijs bestaat uit een replica van een beeld van Koning Willem I te paard. De Prins van Oranje reikt dit jaar de 25e Koning Willem I prijs uit.

De Koning Willem I Stichting bestaat uit vertegenwoordigers van De Nederlandsche Bank N.V., ABN Amro, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Kamers van Koophandel, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, MKB-Nederland, Ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, NIVE Nederlandse Vereniging voor Managers, TNO en VNO-NCW.

Koning Willem I dankt zijn bijnaam `Koopman-Koning' aan een sterke ondernemersgeest en een goed oog voor het belang van infrastructuur voor de Nederlandse economie. Zo was hij betrokken bij het graven van diverse kanalen, de aanleg van de Nieuwe Waterweg en de eerste spoorlijn in Nederland tussen Amsterdam en Haarlem
Categorie:
Tag(s):