maandag, 11. mei 2009 - 13:21

3 provinciënwandeltocht brengt € 8000,- op

Bakkeveen

Afgelopen zaterdag vond op de grens van de drie noordelijke provincies voor de eerste keer de 3 provinciënwandeltocht plaats. Vanuit Bakkeveen, waren diverse routes uitgezet door een schitterend natuurgebied met bossen en uitgestrekte heidevelden.

Door de diversiteit van de routes was de 3 provinciënwandeltocht geschikt voor jong en oud en voor zowel wandelaars, nordic-walking liefhebbers als rolstoelers. Dat dit aansloeg bij het publiek is zaterdag gebleken door de enorme opkomst: maar liefst 2700 deelnemers verschenen er in Bakkeveen aan de start!

‘Wat een mooie dag en wat een prachtige omgeving!’ was een veel gehoorde reactie van deelnemers die ’s middags weer terugkeerden in Bakkeveen. Dat het zonnige weer ook nog goed meewerkte, was natuurlijk een extra meevaller. Veel deelnemers uit andere delen van Nederland hebben zich er zaterdag over verbaasd dat de omgeving van Bakkeveen zo mooi en vooral zo afwisselend is.

Het inschrijfgeld van € 8000,- gaat volledig naar drie goede doelen: namelijk de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag, de stichting NOVO in Groningen en de Stichting Vanboeijen in Assen. Deelnemers konden bij inschrijving zelf aangeven voor welk goed doel zij hun bijdrage wilden geven.

Het was de eerste keer dat de 3 provinciënwandeltocht werd gehouden, maar de organisatoren -KNBLO-NL afdelingen Friesland, Groningen en Drenthe, De Friesland Zorgverzekeraar en SPORT fryslân mede namens Huis voor de Sport in Groningen en Sport Drenthe– hopen dat de 3 provinciënwandeltocht uitgroeit tot een noordelijke traditie. Via www.3provincienwandeltocht.nl kan iedereen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de wandeltocht in 2010!
Provincie:
Tag(s):