zaterdag, 4. april 2009 - 10:12

400 Hooibalen in vlammen

Soest

Zaterdagmorgen om ongeveer 06.00 uur heeft er een hooibrand gewoed op het erf van een boerderij aan de A.P. Hilhorstweg in Soest. In twee stapels hooibalen (één van 100 balen en één van 300 balen) was brand ontstaan. De brand is vermoedelijk aangestoken. Dit vermoeden is gebaseerd op het feit dat er op twee verschillende plekken brand was.

De brandweer is na melding van een omwonende om 06.04 uur uitgerukt met twee tankautospuiten en was snel ter plaatse. Daar zijn na het sein 'middelbrand' nog één watervoertuig en één manschappenvoertuig aan toegevoegd. Omdat de brandweer ook benedenwinds van de brand moest blussen en daarbij zelf in de rook stond, werd ook de ademluchtcontainer uit Woudenberg ingeschakeld.

De boer en zijn personeel hebben met machines de hooistapel uit elkaar getrokken zodat de brandweer ook bij de brandhaarden onder aan de stapel kon komen. De stapel van 300 hooibalen was klaar voor gebruik en door de boer al verkocht. De brand zorgt daarom voor een aanzienlijke financiële schade.
Provincie:
Tag(s):