donderdag, 9. april 2009 - 1:13

92-jarige vrouw jaagt oplichter weg uit woning

Velp

Een 92-jarige vrouw uit Velp heeft door kordaat optreden een man uit haar woning weg gejaagd, die probeerde onder valse voorwendsels haar geld weg te nemen. Dinsdagochtend 7 april rond half 10 klopte een man aan de achterzijde van haar woning op het raam. De man zei dat er een gaslek in haar woning was en dat zij haar woning uit moest gaan.

Ook moest de vrouw haar geld en sieraden mee nemen. De man werd door haar binnen gelaten en probeerde haar vervolgens naar de keuken te sturen om naar het gas te kijken. De vrouw vertrouwde de man echter niet en ging haar kamer weer in. Toen zag zij de man met haar portemonnee in de hand staan, die hij uit haar tas had gehaald. De vrouw sprak hem zeer dringend aan dat hij de portemonnee terug moest leggen en de woning onmiddellijk moest verlaten. Daarop vertrok de man gehaast.

De vrouw waarschuwde de politie, een onderzoek naar de dader had geen resultaat. Het zou gaan om een circa 45 tot 50 jarige, netjes geklede man met een fors postuur, een volle bos krullend grijs of blond haar, een bol gelaat en volle wenkbrauwen.
Provincie:
Tag(s):