donderdag, 28. mei 2009 - 17:53

AID treft tientallen dode varkens aan bij Brabants bedrijf

Op een voormalige varkensfokkerij in Midden Brabant zijn de kadavers van tenminste zeventien varkens en tientallen biggen aangetroffen. Dit heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) donderdag bekend gemaakt.

In de niet meer in gebruik zijnde stallen werden resten van varkens aangetroffen in verregaande staat van ontbinding, ook achter de stallen lagen resten van fokvarkens en een groot aantal botten. Op aanwijzing van de varkenshouder is op het terrein nog een aantal plaatsen gevonden waar dierlijke resten lagen begraven. De varkenshouder heeft een proces-verbaal gekregen en de kadavers zijn alsnog afgevoerd naar het destructiebedrijf.

De varkenshouder verklaarde dat hij eind 2008 een aantal dode fokvarkens en biggen te lang had laten liggen. Uit schaamte durfde hij deze niet meer bij het destructiebedrijf aan te melden. De Regeling dierlijke bijproducten 2008 schrijft voor dat dode dieren zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk de eerstvolgende werkdag, bij het destructiebedrijf moeten worden aangemeld.
Provincie:
Tag(s):