woensdag, 13. mei 2009 - 16:40

Auto ramt politieauto tijdens achtervolging op A73

Nijmegen

Kort voor 12 uur reden de agenten op de A-73 richting Venlo toen ze een auto zagen rijden waarvan de APK al geruime tijd verlopen was. Om het voertuig nader te inspecteren werd een stopteken gegeven.

De bestuurder gaf de indruk de agenten te volgen naar de afrit Dukenburg. Toen beide auto’s bijna tot stilstand gekomen waren vloog hij echter weer de hoofdrijbaan en koos het hazenpad.

De Verkeerspolitie zette de achtervolging in, passeerde de wagen en gaf weer een stopteken. Ook dit keer was de bestuurder niet van plan daaraan gevolg te geven; hij ramde de politiewagen van achteren. Hetzelfde herhaalde zich even later.

Nadat hij de politiewagen met grote snelheid nog een keer ramde vlogen beide wagens in de linker vangrail en kwamen even later op de vluchtstrook tot stilstand. Daar werd de bestuurder aangehouden.

Bij nadere controle bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en bovendien voor eerdere veroordelingen nog 87 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. De twee agenten doen aangifte van poging tot zware mishandeling c.q. poging tot doodslag tegen de 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Daarnaast wordt natuurlijk proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met verlopen APK, het rijden zonder rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):