dinsdag, 21. april 2009 - 19:22

Beveiliging met camera’s bij bedrijventerrein Steenakker

Breda

Het bedrijventerrein Steenakker krijgt beveiliging met cameratoezicht op de openbare weg. Burgemeester P. van der Velden heeft dit besloten op grond van zijn bevoegdheid in de Algemeen Plaatselijke Verordening. Het cameratoezicht vindt plaats op zes locaties op het bedrijventerrein.

Steenakker is het vierde bedrijventerrein waar met camera’s toezicht wordt gehouden op de openbare weg. Het betreft het bedrijventerrein exclusief het woon – werkterrein aan de Laagsteen en de toegang daartoe. Het cameratoezicht vindt plaats onder regie van de politie. De camera’s staan aan van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur ’s avonds tot 09.00 uur ’s ochtends en in weekenden en feestdagen 24 uur per dag. De beelden worden opgenomen en daarnaast elke dag live
(van 22.00 tot 06.00 uur) uitgekeken.

Het cameratoezicht maakt deel uit van een breder veiligheidsplan dat door de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda, de gemeente, politie en de Ondernemers vereniging Steenakker (OVS) is opgesteld. Andere maatregelen zijn de collectieve surveillance door een particuliere beveiliger op het bedrijventerrein, een betere inrichting, beheer en verlichting van het terrein.
Provincie:
Tag(s):