donderdag, 21. mei 2009 - 19:40

Biënnale: nieuw internationaal kunstevenement

Vught

Genieten van kunst in een bijna sacrale sfeer. Met nieuw werk van maar liefst 49 gerenommeerde kunstenaars uit heel de wereld. En met hoogstaande culinaire verrassingen. Gratis toegankelijk, drie weken lang. Dat is het nieuwe internationale kunstevenement Biënnale Vught.

Van Vrijdag 29 mei tot en met zondag 14 juni staat Vught in het teken van kunst, cultuur en culinair genieten. Op initiatief van Gallery Van Loon & Simons en Culinair Cafe Die Twee, tonen internationaal vermaarde kunstenaars hun werk in en rond de galerie aan de Taalstraat in Vught. Niet alleen de galerie – gevestigd in een karakteristieke voormalige directeurswoning – vormt het decor voor de kunst.

De kerk is bijzonder sfeervol ingericht met veel ruimte voor kunst en een podium om te eten. De kunstwerken in de buitenlucht zijn in de avond mooi uitgelicht.
Afkomstig uit alle windstreken. Schilderijen, sculpturen, fotografie en beeldende kunst. Tijdens de Biënnale Vught is bijvoorbeeld werk te zien van de Britse schaduwkunstenaar David Begbie, bekend van zijn staaldraadsculpturen die over de hele wereld te zien zijn. En van de Italiaanse glaskunstenaar Afro Celotto, de Nederlandse schilder en beeldhouwer Paul Ceulemans, verschillende Chinese kunstenaars zoals Wang Chengli, sculpturen van Prsemyslaw Lasak uit Polen en de Nederlandse beeldhouwster Tjikkie Kreuger.
Provincie:
Tag(s):