donderdag, 9. april 2009 - 20:46

Bijzondere lancering ‘Jong in Borsele’

Op zaterdagavond 18 april lanceert wethouder Marga Vermue op bijzondere wijze de website ‘Jong in Borsele’. De lancering vindt plaats tijdens de finale van het populaire muziekevenement 2nd influenZ in De Stenge in Heinkenszand.

Op www.jonginborsele.nl kunnen (Borselse) jongeren informatie vinden over school, studie, werk, gezondheid en hulpverlening. Zij kunnen over deze onderwerpen ook vragen stellen aan deskundigen. Daarnaast biedt de website informatie over activiteiten in de gemeente, nieuwtjes, foto’s en filmpjes.

Om te komen tot een website die de jongeren aanspreekt, heeft de gemeente de Jongerenraad Borsele gevraagd haar te helpen met het ontwerp. Op de goedbezochte website www.jongerenraadborsele.nl staat ook een verwijzing naar Jong in Borsele. Op deze manier kunnen de jongeren gemakkelijk hun weg vinden naar de website. De gemeente, professionele zorgverleners, de jongerenwerker, maar ook de Borselse jongeren zelf zorgen voor informatie op www.jonginborsele.nl.

De gemeente heeft de website ontwikkeld in het kader van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Minister Rouvoet heeft gesteld dat iedere gemeente per 2011 een dergelijk centrum moet hebben. Borsele is daarmee al een eind op weg. Ouders beschikken bijvoorbeeld al over een mogelijkheid voor opvoedondersteuning. Vanaf 18 april kunnen de jongeren dus informatie vinden over ‘jong zijn’ in Borsele.
Provincie:
Tag(s):